il tartufo

Wie zijn wij?

Wij zijn Famiglia Cappellano. Fabio is de eigenaar van Il Tartufo. Hij is opgegroeid in een ondernemersgezin in Siracusa, Sicilië.  In zijn jeugd heeft hij veel tijd gespendeerd bij zijn Nonna Maria. Dit is waar de passie voor de Italiaanse keuken is ontstaan. Zij leerde hem de kleine kneepjes van het vak. Na zijn middelbare school koos hij om in Nederland te gaan studeren. Zo kwam Fabio op zijn 18e in Delft studeren aan de TU, Civiele techniek. Na een aantal jaren koos hij toch voor de passie te kiezen. Fabio werd in zijn eind 20e jaren directeur van een Italiaanse groothandel. In deze periode reisde hij door heel Italië om de allerbeste producten te selecteren van kleine authentieke familiebedrijfjes en na een aantal jaar werd Il Tartufo geopend in November 2000.

Nu vele jaren later zijn wij uitgegroeid tot een prachtig familiebedrijf waar Fabio’s dochter en twee zonen ook werken. Samen met ons fantastische team staan wij elke dag vol passie en plezier in de zaak.

Fabio:Passie in wat je doet is mijn levensles geweest. Mijn missie in Nederland en daarbuiten is dezelfde: Proef het ware Italië! De traditie, de mensen, de liefde

Wat is

il Tartufo?

Il Tartufo is een unieke Italiaanse delicatessenwinkel, traiteur en osteria in een. Gelegen in het historische centrum van het prachtige Delft, aan een van de mooiste grachten. Sinds 2000 promoot de eigenaar Fabio Cappellano hier het authentieke en ware Italië. Bij Il Tartufo kun je enkel ambachtelijke delicatesse vinden afkomstig van kleine familiebedrijven. Al deze bedrijven persoonlijk geselecteerd door Fabio. Dit zijn authentieke bedrijven die zelfs nu nog familierecepten gebruiken, de tradities in stand houden en trouw zijn gebleven aan hun omgeving. De delicatessen worden verkocht in onze winkel, maar ook gebruikt in onze osteria.

Il Tartufo is een geblurred concept, dat betekend dat het dus een winkel en osteria in een is. Zo ben je hier welkom bij onze counter vol met de allerlekkerste vleeswaren, kazen, antipasti en dagelijks bereide verse maaltijden zoals pasta. Verder is onze winkel gevuld met unieke wijnen van bijzondere wijnhuizen, ambachtelijke zoetwaren, extra vergine olijfolies en aceto’s.

Onze osteria is maandag-zaterdag geopend voor de lekkerste Italiaanse lunch met antipasti, panini, pasta’s en andere verse gerechten. Verder zijn wij uiteraard ook s’avonds geopend voor diner. Maandag-donderdag voor antipasti, pasta, vleesgerechten en pizza’s. Op vrijdag en zaterdagavond hebben wij altijd onze beroemde serata-avonden. Dit zijn unieke avonden met een vast 4-gangen menu en live jazzmuziek! Op vrijdagavond is dit altijd een vis menu en op zaterdag een vlees menu.

Naast winkel en osteria kun je ook dagelijks eten bij ons bestellen via de webshop en kunnen wij caterings op maat aanbieden met de lekkerste Italiaanse gerechten.

Wij zijn een familiebedrijf die dagelijks vol passie en liefde in onze winkel staan om jullie het ware en authentieke Italië te laten proeven en ervaren. De deur staat altijd voor jullie open, dus kom zeker gezellig langs, a presto!